Corona – Huisartsenpraktijk Dwingeloo – Dwingeloo
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Dwingeloo
Entingheweg 18a 7991 CC
Dwingeloo

Corona

Informatienummer RIVM: 0800-1351 over vaccinaties en vaccinatiebeleid. 

Vaccinatie schema RIVM:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/volgorde-van-vaccinatie-tegen-het-coronavirus/volgorde-vaccinatie-zorgmedewerkers

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/volgorde-van-vaccinatie-tegen-het-coronavirus/volgorde-vaccinatie-voor-mensen-die-niet-in-de-zorg-werken

Oproep met medische indicatie

Onlangs hebben wij een bestand moeten aanleveren aan de GGD met mensen met een medische indicatie.
Dit betreft de doelgroep van 1961 tm 2003, waarvan een deel ook in aanmerking komt voor de griepvaccinatie.
Het gaat echter ook op basis van bepaalde code’s die in uw dossier zijn gebruikt en bepaalde medicatie die iemand gebruikt.
Het kan zijn dat u in het verleden eens iets gebruikt heeft qua medicatie of een bepaalde ziekte/gebeurtenis vastgesteld is heeft waardoor u opgeroepen wordt. Ook als dit al heel lang geleden is.
Tevens kan het zo zijn dat u een dubbele oproep krijgt, helaas kunnen wij en de GGD dit niet overzien. Wij gaan ervan uit als u al een oproep heeft gehad en de vaccinatie ook, u de andere oproep afzegt.

Vaccinatie campagne covid 19

Wij vragen u onderstaande, rustig en goed door te lezen.

Inmiddels zijn we in Nederland ook begonnen met de corona vaccinatie.
Wie wanneer gevaccineerd wordt bepaald door de overheid. Wij hebben hier als huisartsenpraktijk geen enkele invloed op. We hebben niet meer informatie dan de overheid of GGD.

U krijgt t.z.t. vanzelf een oproep thuis hoe, waar en wanneer u het coronavaccin kunt halen.
Als u een uitnodiging krijgt van de GGD kunt u via hen een afspraak maken om het corona vaccin te halen.

U kunt bellen met de informatielijn: 0800-1351 bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur of kijk op https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen

Wij hopen net als u dat we snel iedereen kunnen vaccineren! We vragen u om nog even geduld te hebben, iedereen komt aan de beurt.

In tegenstelling tot de GGD aangeeft: wij hebben geen (voorrang)lijsten. Wel weten wij inmiddels welke doelgroep(en) we gaan vaccineren, maar is het nog niet bekend wanneer. Hiervan zijn we volledig afhankelijk van de levering van vaccins. 

Ook kan het zijn dat de doelgroep(en) die wij gaan vaccineren aangepast gaat worden en misschien toch gevaccineerd gaan worden via de GGD. Zoals u al leest moeten wij hier ook zeer flexibel mee omgaan.
Mocht u onder één van deze doelgroepen vallen, dan is dat bij ons bekend. Ook hiervan hebben wij geen (voorang)lijst. U staat dan in principe al op de lijst en krijgt t.z.t. vanzelf een oproep thuis, hoe waar en wanneer u het vaccin kunt halen.

Doordat we na het vaccineren ongeveer 15 minuten moeten wachten, doen we een beroep op u, of uzelf naar de priklocatie kunt komen. (Is dit moeilijk, dan mag u uiteraard een begeleider meenemen!).

Het wordt heel lastig om mensen thuis te prikken, dit komt omdat we het vaccin niet (teveel) mogen vervoeren.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Team HAP Dwingeloo.

TESTEN

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Blijf dan thuis en maak een afspraak om je te laten testen op het coronavirus. Zie onderstaande link voor meer informatie.

https://www.ggddrenthe.nl/over-de-ggd/actueel/coronavirus/ggd-testen/

Telefoon GGD DRENTHE: 0592-306300 of het algemene nummer 0800-1202 om een test aan te vragen bij klachten.

Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft:

  • Was uw handen vaak met zeep.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geef anderen geen hand.

Zelfhulp

https://therapieland.nl/programmas/zelfhulp/zelfhulp-coronastress/

https://therapieland.nl/programmas/zelfhulp/gb-eenzaamheid/

https://www.deluisterlijn.nl/

https://ggzdrenthe.nl/ontspanningsoefeningen

Coronavaccinatie

Hoort u tot de groep die aan de beurt is om zich te laten vaccineren? Dan krijgt u een uitnodigingsbrief voor de coronavaccinatie. Daarin staat ook waar u terecht kunt. Bijvoorbeeld op een GGD-locatie, bij de huisarts of een arts in een verpleeghuis.

Heeft u vragen over het coronavaccin? Klikt u dan op onderstaande link.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins/vragen-en-antwoorden-coronavaccin

https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen

U krijgt tzt vanzelf bericht, hoe, waar en wanneer u het coronavaccin kunt halen. Tevens hebben wij geen zicht op wanneer u precies gevaccineerd gaat worden. Dit verloopt allemaal via de GGD!

Onlangs hebben wij een bestand moeten aanleveren aan de GGD met mensen met een medische indicatie. Dit betreft de doelgroep van 1961 tm 2003, waarvan een deel ook in aanmerking komt voor de griepvaccinatie.
Het gaat echter ook op basis van bepaalde code’s die in uw dossier zijn gebruikt en bepaalde medicatie die iemand gebruikt.
Het kan zijn dat u in het verleden eens iets gebruikt heeft qua medicatie of een bepaalde ziekte/gebeurtenis vastgesteld is heeft waardoor u opgeroepen wordt. Ook als dit al heel lang geleden is.

Tevens kan het zo zijn dat u een dubbele oproep krijgt, helaas kunnen wij en de GGD dit niet overzien. Wij gaan ervan uit als u al een oproep heeft gehad en de vaccinatie ook, u de andere oproep afzegt.