Verrichtingen en onderzoek:

Voor een aantal verrichtingen kunt u bij de doktersassistente terecht.

Dit betreft onder andere injecties, uitspuiten van oren, verwijderen van hechtingen, wondcontroles en het bevolkingsonderzoek voor baarmoederhalskanker.

Daarnaast doen assistentes 24-uurs bloeddrukmetingen, vaatonderzoek middels doppler, wrattenspreekuur, wond- en compressietherapie en holterfoonregistratie (hartritmeregistratie op tijdstip van klachten).  Sommige verrichtingen kunt u rechtstreeks met de assistente afspreken. Voor overige verrichtingen stelt de huisarts de indicatie voor nader onderzoek.

Urineonderzoek:

Denkt u aan een blaasontsteking (vaak plassen en pijn bij het plassen), dan is het verstandig om uw urine te laten controleren. Als u de urine voor 9.30 uur brengt, kunt u aan het eind van de ochtend bellen voor de uitslag en het eventuele verdere beleid. Zet wel duidelijk uw naam en geboortedatum op het potje.

Laboratoriumonderzoek:

3 maal per week bestaat de mogelijkheid om in Dwingeloo, tegenover het Medisch Centrum, bloed te laten prikken door de trombosediensten van het Diaconessenhuis Meppel en het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen.

8.30-9.00 uur (dinsdag): trombosedienst Assen, lokatie Over Entinghe

8.30-9.00 uur (woensdag): trombosedienst Meppel, lokatie Over Entinghe

8.30-9.30 uur (vrijdag): trombosedienst Meppel, lokatie Over Entinghe

 

Chirurgische verrichtingen:

Kleine verrichtingen en chirurgische ingrepen vinden ’s middags plaats. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld moedervlekken, lipomen, talgkliercysten of ingegroeide teennagels.

Sterilisaties bij mannen:

Sterilisaties bij mannen worden verricht door dokter Saathof. Hij doet dit sinds vele jaren in de huisartsenpraktijk volgens de hiervoor geldende richtlijnen.

Voor afspraken kunt u terecht bij de doktersassistente.

 

Wrattenspreekuur:

De doktersassistente houdt regelmatig een wrattenspreekuur.

Wratten worden behandeld middels vloeibare stikstof of met trichloorazijnzuur.  U kunt hiervoor een afspraak maken bij de assistente.