1 januari 2019 – Huisartsenpraktijk Dwingeloo – Dwingeloo
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Dwingeloo
Entingheweg 18a 7991 CC
Dwingeloo

Terug naar overzicht

1 januari 2019

Wat sinds 1 januari 2019 is veranderd:

1. PARACETAMOL, VITAMINE D EN CALCIUM NIET MEER VERGOED

Vanaf 1 januari 2019 worden paracetamol 1000 mg en bepaalde sterkten vitamine D en calcium niet langer vergoed uit het basispakket. De overheid heeft besloten dat uw zorgverzekeraar deze medicijnen niet meer vergoedt. Deze medicijnen moet u voortaan zelf betalen.

Als uw arts bovenstaande medicijnen heeft voorgeschreven, dan is het belangrijk dat u ze blijft gebruiken. Het is verstandig om deze medicijnen in de apotheek te kopen. Het apotheekteam is deskundig en vertelt u welke soort en hoeveelheden voor u geschikt zijn en of deze medicijnen goed samengaan met uw andere medicijnen.

2. EIGEN BIJDRAGE MAXIMAAL 250 EURO

Voor sommige medicijnen moet u bijbetalen. Dit heet de eigen bijdrage. De overheid heeft bepaald dat u vanaf 1 januari 2019 per jaar in totaal niet meer dan 250 euro bijbetaalt. U betaalde de eigen bijdrage tot nu toe altijd in de apotheek. Dat gaat nu veranderen. Voortaan stuurt uw apotheek de rekening naar uw zorgverzekeraar. Deze stuurt achteraf een rekening aan u.

Let op: de eigen bijdrage is niet hetzelfde als het eigen risico. Het eigen risico betaalt u voor alle soorten gezondheidszorg, behalve de huisarts. De overheid heeft het eigen risico vastgesteld op 385 euro per jaar.

3. BTW-VERHOGING MEDICIJNEN

De overheid heeft besloten dat vanaf 1 januari 2019 het lage btw-tarief van 6% naar 9% wordt verhoogd. Dat betekent dat medicijnen en andere producten die u in de apotheek koopt iets duurder worden.

Meer informatie is te vinden op: www.apotheek.nl/2019

Publicatiedatum: 02-06-2021