Niet verschenen zonder bericht – Huisartsenpraktijk Dwingeloo – Dwingeloo
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Dwingeloo
Entingheweg 18a 7991 CC
Dwingeloo

Niet verschenen zonder bericht

NO SHOW BELEID

Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet komt op een gemaakte afspraak bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner de laatste jaren zeer sterk is toegenomen. Met ingang van 1 juli 2023 hebben wij, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), een ‘no show’ tarief ingevoerd.

Waarom een ‘no show’ tarief?

Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de huisartsen wil maken neemt nog steeds toe. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond, had uw huisarts ook een andere patient kunnen helpen. Uw huisarts wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden, immers u wilt ook met uw medische klacht zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door op tijd uw afspraak telefonisch of per e-mail af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan tot uiterlijk 24uur van tevoren (maandag tm vrijdag) telefonisch via 0521-591 229 bij de assistente of per e-mail: hapdwingeloo@ezorg.nl
In het weekend kunt u uw afspraak afzeggen door een berichtje te sturen via de e-mail. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, zodat wij een andere patiënt kunnen helpen. Er wordt dan geen ‘no show’ tarief berekend.  Om vervolgens een nieuwe afspraak in te plannen, kunt u het beste even bellen.

Hoogte van het ‘no show’ tarief

Het tarief wat wij hanteren is €30,-. Ongeacht of dit een dubbel of enkel consult is bij de huisarts, assistente of POH.

Let op: de ‘no show’ factuur wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed, en dient u zelf te betalen.