Reisadvies – Huisartsenpraktijk Dwingeloo – Dwingeloo
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Dwingeloo
Entingheweg 18a 7991 CC
Dwingeloo

Reisadvies

Laat u altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor uw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Dit is extra van belang als u reizen naar bijzondere bestemmingen maakt, zwanger bent, als u gezondheidsproblemen heeft, als u langer dan 3 maanden gaat reizen, of als u op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep.

Uiteindelijk bepalen uw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die u onderneemt, uw gezondheid en uw leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor u nodig zijn.

Huisarts S.J. Huizinga en Doktersassistente Alwine Hut zijn hiervoor opgeleid en worden jaarlijks bijgeschoold via het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).

Voor een advies verzoeken wij u het “formulier reisvaccinatie” in te vullen en deze digitaal te verzenden. U kunt het formulier ook downloaden en aan ons e-mailen of uitprinten en langs de balie van de doktersassistente brengen. Tevens vragen wij u indien u in bezit bent van een geel vaccinatieboekje deze af te geven op de praktijk.

Wanneer u het formulier retourneert wordt het reisadvies in gang gezet.

De kosten bedragen:

Reizigersadvisering vanaf 18 jaar € 66,27
en tot 18 jaar € 32,54

Dit is een eenmalig tarief en is opgebouwd uit:

  • Het uitzoeken van de juiste vaccins
  • Consult Reizigersadvisering en de vervolgconsulten
  • Uitgebreide voorlichting en advies, eventueel malariarecept
  • Vaccinatieboekje

De kosten van de vaccins komen hier nog overheen.
De nota mag u bij het eerste bezoek voldoen.
De vervolgafspraken van vaccinaties en consulten hiervan zitten bij het eenmalig tarief inbegrepen.

Voor vergoedingen bij uw zorgverzekeraar dient u zelf te informeren en kunt u naderhand zelf uw nota bij de verzekeraar indienen.

Let op!!  Graag ontvangen wij ook het gele vaccinatie boekje (indien in uw bezit) voor het uitzoeken van de vaccinaties/adviezen, deze kunt u bij de doktersassistente afgeven.

Een van onze doktersassistentes zal dan met u contact opnemen.

Hier kunt u ons reizigersformulier invullen. Het formulier is tevens te vinden onder het kopje reisadvies en dan kiezen voor reizigersvaccinatie.