Nieuw: patiëntenportaal !

Via het patiëntenportaal is het mogelijk om uw afspraken met de arts online te maken, uw e-mailvragen te stellen en uw herhaalmedicatie te bestellen. Door eenmalig een account te maken kunt uw vervolgens gebruik maken van dit portaal na toestemming van de huisartsenpraktijk. Voor meer informatie zie onder het kopje “patiëntenportaal” in de menubalk.

 

Nieuw: Pro-actief herhalen

Door middel van pro-actief herhalen hoeft u er niet meer om te denken dat u uw medicatie moet bestellen als deze bijna op is. Dit kunnen we in de apotheek voor u begeleiden. U krijgt dan via de e-mail op tijd te horen dat uw herhaalmedicatie weer voor u klaar staat. Zie hiervoor ook het kopje “pro-actief herhalen” in het menu apotheek.

 

Ik geef toestemming

Goede, veilige en snelle zorg – dat willen we allemaal als we het nodig hebben. Of we nu chronisch ziek zijn, of na een ongelukje op de huisartsenpost komen. Die goede, veilige en snelle zorg begint met informatie. Informatie over onze gezondheid op dat moment. Want dat kunnen niet alle zorgverleners weten. Gelukkig kunnen zij belangrijke gegevens over onze gezondheid delen met elkaar.

 

U kunt toestemming geven via de folders verkrijgbaar in de huisartsenpraktijk en apotheek of via:

https://volgjezorg.nl/

 

 

 

Reizigersinfo

Preventief malariatabletten slikken in Azië en Latijns-Amerika niet meer nodig

Gewijzigd Malaria protocol !

Het malariaprotocol is gewijzigd. Voor kundig reisadvies kunt u een afspraak maken met onze reizigersadviseur.

Aantal gevallen van mazelen neemt toe

Het aantal gevallen van mazelen in verschillende Europese landen blijft toenemen. Roemenië, Griekenland, Frankrijk en Italië meldden in 2018 de meeste gevallen binnen Europa.

Ondanks het hoge aantal mazelengevallen in Roemenië en Griekenland is de situatie in Frankrijk en Italië op dit moment van grotere zorg. Volgens de meldingscijfers van het ECDC is het aantal gevallen in Frankrijk tussen 20 februari en 8 april gestegen met 1118. In Italië is het aantal gevallen sinds het begin van dit jaar meer dan verdubbeld.
Niet of onvolledig gevaccineerde kinderen vormen de grootste risicogroep, zij hebben een grotere kans op een ernstig verloop van de ziekte.

LCR advies:
Italië en Frankrijk 
Vanwege de huidige uitbraak is het voor kinderen die op vakantie gaan naar Italië en Frankrijk van belang dat ze conform het Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Bij nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij familie of vrienden thuis) kan voor kinderen tussen 6 en 14 maanden en ongevaccineerde volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 vervroegde vaccinatie overwogen worden. Indien de BMR-vaccinatie voor de eerste verjaardag wordt gegeven dient deze op 14 maanden herhaald te worden.

Roemenie 
Zoals beschreven in de LCR landenlijst, is het advies voor kinderen van 6 tot 14 maanden en ongevaccineerde volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 die naar Roemenië gaan, (vervroegde) vaccinatie tegen mazelen te nemen. Indien de BMR-vaccinatie voor de eerste verjaardag wordt gegeven dient deze op 14 maanden herhaald te worden.