Verrichtingen – Huisartsenpraktijk Dwingeloo – Dwingeloo
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Dwingeloo
Entingheweg 18a 7991 CC
Dwingeloo

Verrichtingen

Verrichtingen en onderzoek

Voor een aantal verrichtingen kunt u bij de doktersassistente terecht.

Dit betreft onder andere injecties, uitspuiten van oren, wratten aanstippen, verwijderen van hechtingen, wondcontroles en het bevolkingsonderzoek voor baarmoederhalskanker.

Daarnaast doen assistentes 24-uurs bloeddrukmetingen, vaatonderzoek middels doppler, wond- en compressietherapie en holterfoonregistratie (hartritmeregistratie op tijdstip van klachten).  Sommige verrichtingen kunt u rechtstreeks met de assistente afspreken. Voor overige verrichtingen stelt de huisarts de indicatie voor nader onderzoek.

Urineonderzoek

Denkt u aan een blaasontsteking (vaak plassen en pijn bij het plassen), dan is het verstandig om uw urine te laten controleren. Als u de urine voor 9.30 uur brengt, kunt u aan het eind van de ochtend bellen voor de uitslag en het eventuele verdere beleid. Zet wel duidelijk uw naam en geboortedatum op het potje.

Bloedprikken

Isala Meppel: U dient een afspraak te maken voor het bloedprikken. Dit kan telefonisch 088-624 2468 of via MIJNISALA. U dient van tevoren contact op te nemen met de huisartsenpraktijk zodat wij ook een verwijzing in orde moeten maken, deze verwijzing moet u meenemen naar het prikken.
Alleen Isala prikt in Over Entinghe. Treant en Certe NIET.

Treant Hoogeveen: U hoeft geen afspraak te maken, wel dient u uw labformulier mee te nemen en onze digitale verwijzing, hiervoor moet u eerst contact opnemen met de huisartsenpraktijk. https://www.treant.nl/zorg/locaties/bloedprikken

Certe, Assen (WZA): U kunt via certe.nl een afspraak maken voor het bloedprikken. U dient uw labformulier mee te nemen.

(Let op: u kunt niet het formulier van Assen gebruiken voor Meppel en andersom, dan dient u het labformulier eerst bij ons te wijzigen).

Chirurgische verrichtingen

Kleine verrichtingen en chirurgische ingrepen vinden ’s middags plaats. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld moedervlekken, lipomen, talgkliercysten of ingegroeide teennagels.

Sterilisaties bij mannen

Sterilisaties bij mannen worden verricht door dokter Kalsbeek. Voor afspraken kunt u terecht bij de doktersassistente.